שידות הן גם פריט שיכול לשדרג את החלל ברמה העיצובית אבל הן גם מהוות פתרון פונקציונלי לאחסון, סדר וארגון. באמצעות שידות במקומות הנכונים, תוכלו גם לייצר פינות מעוצבות וגם לדעת איפה כל דבר נמצא.
ממה מייצרים שידות?
שידות מיוצרות לרוב מחומרים כמו עץ, זכוכית, מתכת ועוד. את השידות מייצרים בגדלים שונים ובסגנונות עיצוב שונים כך שיתאימו לכל סגנון עיצובי וכל חלל. האסתטיקה של השידה היא חשובה בנוסף ליכולת שלה לארגן ולאחסן פריטים. ישנן שידות שהדגש עליהן יותר עיצובי ויש כאלו שהדגש שלהם הוא יותר פונקציונלי. לדוגמה, שידת זכוכית בכניסה לבית תשמש לרוב להניח עליה קצת חפצים, לעומת שידת מגירות גדולה בחדר השינה שיכולה לאחסן מגבות ומצעים. לכן, בין אם מדובר בשידה לסלון עליה מונחת הטלוויזיה, או שידת אמבטיה לאחסון כלי רחצה, השילוב של העיצוב לצד הפונקציונלית הוא משמעותי.
איזה סוגי שידות יש?
כפי שציינו שידות מיוצרות מחומרים שונים ובגדלים שונים כדי להתאים לסוגי שימוש שונים וחללים מעוצבים אחרת. השידה הנפוצה ביותר אולי בישראל היא שידת הטלוויזיה. כמעט בכל בית ישנה שידה שממוקמת מתחת למסך וכוללת בתוכה אביזרים שונים של תקשורת. זה יכול להיות מודם, ממיר או סטרימר. דווקא בתחום זה בשנים האחרונות חלה התפתחות משמעותית, כיום כשהטלוויזיה תלויה על הקיר ורבים לא משתמשים בממירים אלא בטלוויזיות חכמות או סטרימים לא תמיד צריך שידת טלווזיה וחלק משתמשים במתקנים אחרים כמו טלוויזיה על עמוד, טלוויזיה עם מעלית וכו'. שידה נפוצה נוספת היא שידת אמבטיה. בשידה זו נוכל לאחסן בדרך כלל מגבות, כלי רחצה כמו שמפו וסבון ועוד. כמעט כל חדר אמבטיה כולל בתוכו שידה כלשהי בין אם מתחת לכיור ובין אם צמוד לקיר. גם שידות כניסות מאד נהוגות בישראל, רבים ממקמים בכניסה לבית שלהם שידה שהמטרה שלה היא להיות מקום אחסון אבל גם מקום להניח עליו דברים באופן קבוע כמו מפתחות, מכתבים וכן הלאה. שידת כניסה היא לרוב הדבר הראשון שרואים כאשר נכנסים לבית ולכל חשוב שתהיה מעוצבת ומסודרת.